Boss Ross meets Andres Liefsoens

Wanneer: Zaterdag 09 oktober 2021 (20u30)
Bezetting: Guido Ros (piano), Jan Ghijselen (gitaar), Danny Verleyen (saxen), Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums) & Andres Liefsoens (vibrafoon).

Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (voorverkoop), 5 € (-25 jaar). Klik voorverkoop voor reservatie
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Huisorkest Boss Ross speelt traditiegetrouw in het begin van het concertseizoen in de club Ze nodigen dan een speciale gast uit waarmee ze nummers uit de grote dagen van jazz brengen. Deze keer inviteren ze Andres Liefsoens die gepokt en gemazeld is in het repertoire van de hoogdagen van de postbop en met zijn vibrafoon iets charmants kan toevoegen aan het geluid van de groep.

Boss Ross werd opgericht in 1992 door drie musici uit dat andere huisorkest, The N.O. Train Jazzband, met het idee meer swingnummers te spelen. Snel evolueerde de groep naar het postbop-repertoire. Momenteel staan nummers van o.a. Toots Thielemans, Dizzy Gillespie, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver, Philip Catherine en Herbie Hancock op hun setlist. Boss Ross heeft een lange traditie als het op special guests aankomt. Voor hun twintigjarig jubileum werd het orkest omgetoverd in Boss Ross de Luxe met maar liefst vier gasten maar meestal houden ze het op één gast, waarbij telkens gegaan wordt voor een professionele surplus. Marie-Anne Standaert, Hans Van Oost, Nico Schepens, Jeroen Van Malderen, Bart Defoort, Richard Rousselet en Phil Abraham zijn maar enkele van de muzikanten die het orkest inviteerde.

Andres Liefsoens studeerde aan het Lemmens en speelde samen met Arne Van Coillie in het MJQ Project, een tribute aan de muziek van het Modern Jazz Quartet. Daarnaast heeft hij een eigen band, duikt hij op bij The Very Big Band en brengt hij hommage aan Cal Tjader. Liefsoens heeft een project in de steigers staan waarbij de muziek van Sinatra centraal staat. Hij werkte eveneens samen met diverse klassieke orkesten (de Vlaamse Opera, De Munt, I Fiamminghi en de musical afdeling van het Ballet Van Vlaanderen).