Swiss Jazz Night

Wanneer: Zaterdag 04 december 2021(20u30).
Bezetting: Luca Sisera (bas), Michael Jaeger (tenorsax), Maurus Twerenbold (trombone), Yves Theiler (piano), Michi Stulz (drums)
Bezetting: Christoph Irniger (tenorsax, klarinet), Raffaele Bossard (bas), Ziv Ravits (drums),, Ben Van Gelder (altsax)

Inkom: 20 € (aan de kassa),15 € (voorverkoop & via Cultureel Centrum Lokeren), 5 € (-25 jaar). Klik hier voor voorverkoop
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Zwitserland kan prat gaan op een aantal steengoede bands. Het innoverende jazzonderwijs op een hoog niveau in het Alpenland zal er niet vreemd aan zijn. Met Luca Sisera Roofer en het Christoph Irniger Trio + Loren Stilman komen twee groepen uit die bloeiende scene zich samen voorstellen in de Lokerse Jazzklub.

Het jazzkwintet Roofer van Luca Sisera voert met achteloos gemak een evenwichtsoefening uit tussen de aantrekkingskracht van de avant-garde en een hang naar traditie. De slappe koord waarop gedanst wordt brengt de groep niet uit balans maar geeft hen net richting. Diverse cd’s en uitgebreide tournees bezorgden Roofer een ijzersterke reputatie als speels en gedurfd jazzcollectief.

Het trio van de Zwitserse tenorsaxofonist Christoph Iriniger zakt eveneens naar Lokeren af met een bijzondere gast. Irniger maakte snel naam in de internationale jazzscene. Hij toerde uitgebreid door Europa en de States met Pilgrim en zijn trio. In deze bezetting laat hij ruimte aan iedereen zodat de klassieke rolverdeling tussen solist en begeleider een nieuwe invulling krijgt. Ben Van Gelder komt mee als gast, een Nederlandse saxofonist die op jonge leeftijd naar New York trok om er te studeren. Hij werkte er samen met bekende namen uit de jazzwereld, zoals David Binney, Mark Turner en Ambrose Akinmusire.