Koen De Cauter, Fapy Lafertin & Rony Verbiest

Wanneer: Zaterdag 08 februari 2020 (20u30)
Bezetting:  Koen De Cauter & Fapy Lafertin (gitaren), Rony Verbiest (accordeon)

Inkom: 14 € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

Met Koen De Cauter, Fapy Lafertin en Rony Verbiest staan drie zielsverwanten op het podium met een lange gemeenschappelijke geschiedenis. Ze grasduinen graag in het repertoire dat ze uit hun jeugd kennen en hen beïnvloedde. De swing manouche is nooit ver weg en het Franse chanson is een rijke bron net zoals de musette en de jazz van Django. Hier en daar hoor je zelfs een latin touch. Dit alles wordt gebracht op een unieke en persoonlijke manier.

Multi-instrumentalist Koen De Cauter leerde de knepen van het vak bij de legendarische Piotto’s. In de jaren 70 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Fapy Lafertin het Waso Quartet op, waarmee ze de muziek van Django Rheindhardt nieuw leven inbliezen. Later speelde De Cauter nog in verschillende andere formaties, o.a. bij Les Petits Belges en de groep van Jopie Jonkers. Vanaf eind jaren tachtig speelt hij veel samen met zijn zonen, ondertussen treden ook de kleinkinderen regelmatig op. Dit jaar viert hij zijn 70ste verjaardag en verscheen een autobiografie bij uitgeverij EPO. ‘Flarden’ is de passende tittel van dit ‘schetsboek in woorden’.

Generatiegenoot Fapy Lafertin is een jeugdvriend van Koen De Cauter en ze verloren elkaar nooit uit het oog. Gelijk gestemde zielen… Lafertin groeide uit tot één van de grote manouche gitaristen. Na het Waso Quartet sticht hij zijn eigen groepen en werkte samen met o.a. Charly Byrd, Scott Hamilton, Milt Hinton en Stéphane Grappelli.

Rony Verbiest is een ideale partner voor De Cauter en Lafertin. Hij speelde reeds op jonge leeftijd accordeon en groeide op met de traditie van de volkse accordeon zoals je die vroeger in cafés kon horen. Verbiest studeerde aan het conservatorium en speelde als saxofonist bij verschillende top jazz groepen, maar bleef altijd accordeon spelen. Hij leerde 25 jaren geleden Koen De Cauter kennen bij Les Petits Belges en sindsdien kruisen hun paden elkaar meer dan regelmatig.