Aerie

Wanneer: Zaterdag 23 november 2019 (20u30)
Bezetting: Laurent Méteau (gitaar), Ingo Hipp (sax), Sam Comerford (sax), David Helm (bas), Matthew Jacobson (drums)

Inkom: 14  € (niet-leden),12 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

Aerie is een jonge internationale band die niet in een vakje te stoppen valt. Bedreven omzeilen ze alle clichés van de moderne jazz. Ze wisselen uitgeschreven passages af met improvisaties en doordesemen hun muziek met rockinvloeden en een onmiskenbare jazz groove. Muzikale structuren worden voetje gelicht, omgekeerd en uitgebreid waardoor energie, overgave en spanning komen bovendrijven. Dit alles resulteerde in twee cd’s en een pak concerten zowat overal in Europa. In Lokeren stellen ze hun tweede cd ‘Sonic’ voor.

De Duitse saxofonist Ingo Hipp richtte Aerie op in 2013. Hij studeerde in Luzern en woont er nog steeds. Hij wil met zijn muziek minimal , jazz, pop, free, rock en avant garde integreren tot een coherent geheel en slaagt daar wonderwel in. Ingo Hipp speelt ook bij Laurent Méteau’s Metabolism. Deze gitarist maakt ook deel uit van Aerie en is een vaste waarde in de Zwitserse scene, waar hij samenspeelt met o.a. Nils Fischer en Marc Méan.

De Ier Sam Comerford is de tweede blazer bij de band. Comerford studeerde in zijn thuisland en in Brussel. Hij duikt dan ook op bij een aantal boeiende groepen uit ons land, vb. Warm Bad en Thunderblender (beiden met Hendrik Lasure) en de band van de jonge Soet Kempeneer. Comerford speelde ook met internationale namen als Hayden Chisholm, Ronan Guilfoyle, Guilloaume Orti en Ingrid Laubrock.

David Helm is een jonge Duise bassist uit Keulen. Hij werkte samen met Simon Nabatov, John Ruocco, Dominik Mahnig, Barre Philips en Frank Gratkowski. Hij was onlangs in België te zien met Pollon.

Drummer Matthew Jacobson komt uit Dublin, waar hij al een tiental jaar een vaste waarde is. Hij studeerde o.a. in New York, Luzern en liet zich in Indië onderdompelen in ‘traditional Carnatic music’. Jacobson leidt zijn eigen groepen en speelt internationaal samen met o.a. Ralph Alessi, Theo Bleckman en Nils Wogram. Insufficient Funs is zijn duo waarbij hij drumt en Sam Comerford op de indrukwekkende bas sax speelt.