Jim Snidero Quartet

Wanneer: Zaterdag 03 maart 2018 (20u30)
Bezetting: Jim snidero (sax),  Paul Kirby (piano), Rick Hollander (drums), Martin Zenker (bas)

Inkom: 15 € (niet-leden),13 € (leden), 5 € (-25 jaar)
Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

 

 

De Amerikaanse saxofonist Jim Snidero komt naar Lokeren afgezakt met een uitstekend internationaal 4-tet. Snidero is een gepassioneerd muzikant met een eigen kijk op de postbop.

Hij speelde met zowat iedereen die er toe doet in de jazz en werd door het tijdschrift DownBeat de hemel ingeprezen. Liefhebbers van moderne mainstream krijgen een concert van formaat voorgeschoteld!

Jim Snidero streek begin jaren 80 in New York neer. Hij speelt in de grote postbop traditie. “Charlie Parker, Sonny Stitt and Cannonball Adderly are, for me, perfection on the alto”, is een uitspraak van hem. Snidero weet een eigen geluid te creëerden waarin echo’s van zijn voorbeelden doorklinken, maar dat toch volop hedendaags is. Hij speelde met zowat iedereen, van Toshiko Akiyoshi tot Frank Sinatra, van Maria Schneider tot Sting, en dan vergaten we nog Tom Harrell te melden of Tony Bennett, Jack Dejohnette, Dave Holland

Naast uitvoerend muzikant met talloze cd’s als leider, is hij ook een gedreven pedagoog wiens leerboeken wereldwijd gebruikt worden.

Pianist Paul Kirby groeide op in Schotland. Hij studeerde in New York en trok als een globetrotter de wereld rond, waar de muziek hem bracht. Hij gaf les in o.a. Seoul, Korea. Paul Kirby was actief aan de zijde van o.a. Billy Hart, Herb Geller, Jesse Davis, Tim Armacost en Peter King. Hij nam onlangs onder eigen naam een cd op. Hij is een compagnon de route van Martin Zenker. Deze Duitse bassist is in de Lokerse Jazzklub geen onbekende. Hij trad er reeds op met o.a. Valery Ponomarev, Tim Armacost, John Marshall, Billy Hart en Don Braden. Martin Zenker is eveneens een gewaardeerd pedagoog. Hij gaf o.a. les in Seoul, Korea en Ulanbataar, Mongolië of all places. Net als Paul Kirby een globetrotter dus, die gaat waar de muziek hem brengt.

De Amerikaanse drummer Rick Hollander leerde drummen bij Roy Brooks. Op jonge leeftijd won hij samen met zijn vriend Tim Armacost het Jazz Hoeilaart concours. Hollander bleef in Europa hangen en belandde uiteindelijk in München.

Hij speelt regelmatig met mensen uit de Belgische scene. Een aantal jaren terug trok hij op met Nathalie Loriers, onlangs hernieuwde hij zijn samenwerking met Steve Houben. In de Lokerse Jazzklub was hij reeds te gast aan de zijde van Jason Seizer, Peter Bernstein, Don Braden, John Marshall, Valery Ponamarev en Ugetsu. Twee jaar terug kwam hij zijn eigen fijn internationaal 4-tet met Dr. Brian Levy in de club voorstellen.